Kampioen floorball

Publicatiedatum: 12 juni 2017

Op vrijdag 9 juni kwamen alle districtskampioenen van heel Nederland in Amstelveen samen om uit te maken wie Nederlands Kampioen Floorball zou worden. Onder de deelnemende teams bevonden zich onder andere twee meisjes klassen teams van OSG Sevenwolden.

Na vele geweldige poule wedstrijden, halve finales en finales, bleken beide meisjes teams alle andere teams verslagen te hebben en dan win je GOUD.
Zo werden zowel het meisjes team klas 1-2, onder leiding van Henk Attema, als het meisjes team klas 3-4, onder leiding van Marc Horsten, overtuigend Nederlands kampioenschap Olympic Moves Floorball.

Het jongens school team behaalde overigens een niet onverdienstelijke derde plaats.

Allemaal enorm gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Elk jaar organiseert Olympic Moves het Nederlands kampioenschap in Amsterdam met allerlei sporten voor scholen. Ook OSG Sevenwolden doet hier elk jaar fanatiek aan mee. De Floorball meisjes klas 1-2 hebben het afgelopen jaar een erg goed resultaat neergezet, namelijk Nederlands kampioen. Ook dit jaar gingen ze voor de eerste prijs. De eerste poule wedstrijd werd met 7-1 gewonnen van Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen, dus een lekker begin van het toernooi. De tweede was al wat spannender en met 3-1 gewonnen. De laatste poule wedstrijd was een erg zware en fysieke wedstrijd tegen Knippenborg College uit Helmond, maar we zijn er toch met 4-2 winst uitgekomen. Dit betekende dat we eerste uit de poule waren geworden en dat we de halve finale moesten spelen tegen de nummer twee van de andere poule. Deze wedstrijd was erg goed verlopen en werd met 4-1 gewonnen, dus mochten we naar de finale. De finale was tegen de Heemlanden uit Houten en heel erg spannend. OSG Sevenwolden kwam op een 1-0 voorsprong, kort daarna kwam de 1-1. En daarna kwam de 2-1 voor OSG Sevenwolden en die stand hebben ze volgehouden tot het eindsignaal. De meiden van OSG hebben het weer gedaan en zijn voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen.
Wat een prestatie! (stukje door Nienke Bánki)

NK floorball klas 3-4 juni 2017